Laddare för dig som laddar din elbil hemma

Att välja en laddbar bil från Kia ger dig känslan av att alltid ligga i framkant. För att underlätta erbjuder vi också laddboxar för dig som laddar din elbil där hemma. En laddbox innebär enklare, snabbare och säkrare laddning. Våra laddboxar uppfyller också kraven för att få skattereduktion för Grön teknik, vilket ger ett avdrag på 50 % av kostnaden för arbete och material.

Laddbox från vår partner DEFA

Vi rekommenderar att du som har en laddbar bil från Kia i första hand använder en fast installerad laddbox. Det innebär säkrare laddning, då en vanlig hushållskontakt kan överhettas, dessutom kan du ladda med högra spänning och hastighet. Kia har valt DEFA som samarbetspartner vilket gör att du kan beställa en smart laddbox med standardinstallation från DEFA direkt hos oss.

Ladda hemma med DEFA Power

Ladda snabbt och säkert hemma med DEFA Power, den nya generationens laddbox. Med hjälp av den tillhörande DEFA Power-appen och EcoMode schemalägger du enkelt din laddning och välja att ladda bilen vid de tidpunkter när elen är som billigast. DEFA Power erbjuder också funktioner som fasrotation och dynamisk lastbalansering för att utnyttja all tillgänglig ström maximalt, och med effektiv kylning så undviker du effektförlust.

När du köper en DEFA Power laddbox med installation har du dessutom möjlighet att göra skatteavdrag för grön teknik med upp till 50% på material- och arbetskostnader (maximalt 50 000 kr). Skattereduktionen fungerar som vid ROT och RUT och avdraget görs direkt på din faktura.

Laddbox samt installation med Grön Teknik-avdrag.
Pris från 8 480 kr

Laddbox med lastbalansering samt installation med Grön Teknik-avdrag.
Pris från 9 820 kr

Inkluderat i standardinstallation

Priset som visas avser efter grönt teknikavdrag. Skatteverket beräknar att ”övriga kostnader”, som inte omfattas av skatteavdraget uppgår till tre procent av det totala priset och du får sedan 50% på kvarvarande belopp

 • Power laddstation – Mode 3 – godkänd för elbilar enligt IEC61851-1 (2017) och IEC61439-7 ACSEV och IEC62955
 • Laddstation med fast Type2-kabel (ca 6m)
 • Strömförsörjning*: 230V/ 400V, 1-3-fas
 • Fasrotation som automatiskt laddar från den minst belastade fasen i anläggningen
 • Laddeffekt från 1,4 kW till 22 kW (beroende på tillgänlig ström)
 • DC-skydd och energimätare
 • Anslutning av kommunikation mellan laddstation och lastbalansering sker trådlöst via Wifi (LAN-kabel eller programmering/inställning av trådlös router ingår ej)
 • Eco Mode hjälper er att undvika topparna på timpriserna
 • OCPP2.0.1 och ISO15118 ger integration med bilens system och öppen kommunikation för framtida möjligheter
 • Åtkomstkontroll via APP och RFID
 • Intuitiv display
 • Installerat och Klart på vägg, inkl. 10 m kabel (16A) från säkringsskåpet till laddbox
 • 2 borrhål i lättvägg för genomföring av kabel (t.ex trä, gips)
 • Resa för installatör upp till 60 km tur/retur från närmsta Ahlsell filial
 • 5 års garanti från inköpsdatum

* Elektrikern gör en kapacitetsbedömning på distans baserad på uppgifter från dig, för att förstå om din elanläggning kan ge tillräcklig ström till laddstationen. Denna kapacitetsbedömning ingår i Installerat och Klart. Men ibland måste du ha en egen säkring för laddning och i vissa fall kan du behöva öka på huvudsäkringen, servisen, hos din elleverantör. Detta applikationsarbete utförs i samband med installationen och måste förbeställas mot en extra kostnad. Inspektion. Om du vill ha ett uppstartsmöte där en elektriker undersöker din elanläggning på plats hos dig och utifrån detta utvärderar din valda laddlösning, kan detta beställas som en extra tjänst. Då utförs en grundlig inspektion av din elanläggning och all nödvändig kringutrustning. Vid behov görs även en ansökan om en dedikerad säkring eller ökad huvudsäkring till elleverantören om det krävs för att få ökad tillgänglighet på ström. Detta beställs som en extra tjänst och mot en extra kostnad.

Hur lång tid tar det att ladda?

Hur snabbt du kan ladda din Kia beror på en rad olika faktorer. Dels beror det på hur mycket effekt (kW) bilens högvoltsbatteri kan ta emot vid laddtillfället, dels om hur mycket effekt som finns tillgängligt från laddaren. Bilens laddningskapacitet påverkas också av batteriets inre temperatur. I kall väderlek har batteriet en lägre temperatur vilket gör att laddningen tar längre tid. Laddeffekten kan också varieras för att optimera laddningen av batteriet.

Kias elbilar kan ta emot ca 11 kW laddeffekt, och Kias laddhybrider tar emot ca 3,7 kW laddeffekt. Med en 11 kW-laddare brukar det ta mellan 6–8 timmar om man laddar från helt tomt till fulladdat batteri. Om en laddbox ger 11 kW laddeffekt ger det ungefär 6 mils körning i timmen, och för en laddbox med 3,7 kW laddeffekt ger det ca 2 mils körning i timmen.

Adress

Kristiansbergsv 6B
737 30 Fagersta

Ring oss

Tel växel:
0223-161 70

E-mail

verkstad@bilcity.nu
bilhall@bilcity.nu
Direkt: förnamn@bilcity.nu

Öppettider

 

Bilförsäljning:
Måndag-Fredag
09:00-18:00
Lördag
Stängt Juni - Augusti

Verkstad och reservdelar:
Måndag-Fredag
07.00-16.00