Kia EV6 ultrasnabb laddning

Kia EV6 med ultrasnabb laddning

Kia EV6 — markerar en ny standard i en laddbar rörelse

Kia EV6 mobil powerbank

Ultrasnabb laddning

Den dedikerade elbilsplattformen i Kia EV6 möjliggör ultrasnabb laddning av batteriet från 10 – 80 % på ned till 18 minuter med en >250 kW snabbladdare. En hundraprocentig laddning ger bilen en räckvidd på upp till 528 kilometer. Har du bråttom så räcker det att ladda i 4,5 minuter för att få upp till 100 kilometers räckvidd. Det kallar vi ovanligt snabbt.
Samtliga modeller på den svenska marknaden kommer med det stora batteriet på 77,4 kWh, och det platta batteriets placering i golvet ger en rymlig kupé med hög komfort.

Hög prestanda

Kia EV6 har utvecklats för att göra körningen så rolig och inspirerande som möjligt. Kia EV6 finns både som bakhjulsdriven (RWD) och fyrhjulsdriven (AWD). Den fyrhjulsdrivna modellen har dubbla elmotorer – en på fram- och en på bakaxeln med sammanlagt 325 hästkrafter.

Dragkapacitet på 1600 kg

Med en dragkapacitet på 1600 kg, får du möjlighet att dra släp och transportera allt du behöver och lite till.

Mobil Powerbank

EV6 är utrustad med en vehicle-to-load-funktion (V2L) som kan ladda och driva andra elektriska apparater. Med andra ord kan din EV6 fungera som en extra laddare vid utomhusäventyr, eller till och med för att ladda en annan elbil.

Kia EV6 interiör som inspirerar

Interiör som inspirerar

Elbilsplattformen (E-GMP) och det platta batteriet har gett förutsättningar för en mångsidig och rymlig kupé med hög komfort. De lätta och slankt utformade relaxsätena i veganskt läder eller mockaimitation är dessutom tillverkade av återvunnen plast från PET-flaskor. Med perfekt position i viloläge, kan du passa på att ta igen dig en liten stund medan du laddar batterierna.

Flexibel laddteknik

Kia EV6 laddas med en snabbladdare eller en laddbox. Skillnaden är hur mycket ström laddaren levererar till bilen. EV6 har både 400- och 800-voltsteknik och känner automatiskt av vilken typ av laddare som används och optimerar laddningen.

Laddtider:
Snabbladdare >250 kW: från 10 – 80 % på 18 minuter under gynnsamma förhållanden.
Laddbox, 3-fas, 11kW: från 10 – 100 % på ca 6 timmar.

Kia satsar på hållbar el

Kia satsar på hållbar el i det europeiska laddnätverket Kia Charge

Med Kia Charge har du tillgång till Ionitys stora och kontinuerligt växande laddnätverk i hela Europa. Förutom att du lätt kan hitta en laddstation är även betalningsprocessen sömlös. Kia har infört grön el i det europeiska laddnätverket som ett led i att bli en koldioxidneutral leverantör av mobilitetslösningar. Kia vill att så många som möjligt ska kunna köra laddbara bilar och även kunna ladda hållbart med förnybar el. Via Kia Charge-nätverkets 300 000 laddstationer i 29 Europeiska länder kommer Kias elbilskunder nu att kunna ladda helt och hållet förnybar el.

Ladda klimatpositivt hemma

Ladda 110% klimatpositivt hemma med Boo Energi när du privatleasar eller köper en ny laddbar Kia och få 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år, värde 3 600 kr, beräknat på upp till 1 400 mil/år.
All el som Boo Energi säljer är 100 % förnyelsebar. Därutöver, för varje såld kWh, så klimatkompenserar och investerar Boo Energi ytterligare 10% i hållbarhetsprojekt som ökar andelen förnybar energi globalt. Kompensationen täcker den sålda elens livscykel och lite till. Det är klimatpositiv el.

Läs mer på KIAs sida

EV6

Bakhjulsdriven (RWD) med 228 hk och en räckvidd upp till 528 km.

Utrustad med bland annat:

 • Apple CarPlay™ och Android Auto™
 • Dubbla välvda 12.3″ skärmar
 • Dödavinkelvarning & varning för bakomvarande trafik
 • Energibesparande värmepumpsystem för effektiv uppvärmning/nedkylning av kupén
 • Farthållare, adaptiv med stop & go
 • Elmanövrerad baklucka
 • Parkeringssensorer fram och bak

Se faktablad för komplett lista över utrustning.
Rek. pris fr. 584 900 kr

Privatleasing fr. 4 995 kr /mån. (36 mån, 1500 mil/år)*
Förmånsvärde fr. 2 302 kr /mån**

EV6 Plus

Bakhjulsdriven (RWD) med 228 hk eller fyrhjulsdriven (AWD) med 325 hk.

Utrustad med (utöver EV6 utrustning ovan):

 • Around View Monitor, kamera med 360°-vy
 • Autobroms vid backning (PCA)
 • Dödavinkelvarning med bild i digitala klustret
 • Fjärrstyrd parkeringsassistans
 • Klädsel uppgraderad till helläder (veganläder)
 • Highway Driving Assist 2.0
 • Ventilerade framstolar

Se faktablad för komplett lista över utrustning.
Rek. pris fr. 614 800 kr (RWD 228 hk)

Privatleasing fr. 5 495 kr /mån. (36 mån, 1500 mil/år AWD 325 hk)*
Förmånsvärde fr. 2 392 kr /mån**

EV6 GT Line

Fyrhjulsdriven (AWD) med 325 hk och en räckvidd upp till 506 km.

Utrustad med (utöver EV6 och EV6 Plus utrustning ovan):

 • Exteriör & interiör GT Line design
 • Head-Up Display
 • Klädsel i mockaimitation samt veganläder
 • LED-strålkastare med automatiskt helljus
 • Meridian® Ljudsystem

Rek. pris fr. 689 700 kr

Privatleasing fr. 7 350 kr /mån. (36 mån, 1500 mil/år)*
Förmånsvärde fr. 2 615 kr /mån**

Boka en provkörning av Kia EV6

Kia EV6 måste upplevas. Boka en provkörning.
Boka provkörning hos oss via KIAs hemsida

7 sköna år med Kia

Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Kia har hela sju års nybilsgaranti från fabrik. Vilket även gäller på Kias EV-batterier. Det är kvalitet på riktigt. I samband med Kia Originalservice hos oss får du även en förlängning av Fri Assistans och en fri kartuppdatering. Gäller tills din bil fyllt 7 år eller rullat 15 000 mil. Sammantaget gör det att du kan se fram emot upp till sju år av bekymmersfritt bilägande.

Läs mer på KIAs sida

Legal

Erbjudandena gäller ordertecknade bilar senast 30/4-2022 med reg. senast 31/12-2022 eller så långt lagret räcker, kan ej kombineras med andra rabatter eller företagsavtal. Energiförbrukning blandad körning: EV6: 16,5 kWh/100 km; EV6 GT Line: 17,2 kWh/100 km enligt körcykeln WLTP. *Privatleasing: 36 mån, uppläggnings- & administrationsavgift tillkommer. Rörlig ränta. Max körsträcka 4 500 mil. Onormalt slitage & övermil debiteras. Sedvanlig kreditprövning. Kreditgivare är Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank. *Vid privatleasing ingår ev. klimatbonus, enl. Bonus-malus, i månadsavgiften. Klimatbonusen, utbetalas av Transportstyrelsen och kan vara lägre för juridiska personer än angivna belopp, den är prel. för 2022. Om utbetalning uteblir eller förändras påverkas privatleasingavgiften. **Förmånsvärde: kostnaden för föraren motsvarar den skatt denne får betala per månad för bilförmånen, baserat på en marginalskatt på 50%. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Erbjudandet med Boo Energi ger 100 kr/mån i rabatt på elfakturan i 3 år. För villkor kring klimatpositiv laddning se https://www.kia.com/se/elbil/booenergi/

Källa för försäljningsinformation och genomsnittligt CO2-utsläpp är Vroom jan–feb 2022. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Med reservation för eventuella felskrivningar.

Adress

Kristiansbergsv 6B
737 30 Fagersta

Ring oss

Tel växel:
0223-161 70

E-mail

verkstad@bilcity.nu
bilhall@bilcity.nu
Direkt: förnamn@bilcity.nu

Öppettider

 

Bilförsäljning:
Måndag-Fredag
09:00-18:00
Lördag
Stängt Juni - Augusti

Verkstad och reservdelar:
Måndag-Fredag
07.00-16.00